Playscapes
Playscapes, en dansk virksomhed dedikeret til at nytænke bylandskaber gennem The Art of Interaction, samarbejdede med Odico om at puste liv i omgivelserne omkring Portland Towers i København. Dette casestudie undersøger, hvordan Odicos produktion af 160 m2 EPS-elementer og en skræddersyet overfladebehandlingsløsning hjalp med at bringe syv fantasifulde figurer til live i et engang tomt rum.

Kunde

Sleth Achitects

Løsning

EPS Skæringer

Industri

Arkitektur & Design

Land

Danmark

Forvandling af bylandskaber med kreativ leg: Et samarbejde mellem Playscapes og Odico

Playscapes blev grundlagt i 2004 med en mission om at forny bylandskaber ved at inspirere folk til at skabe værdi gennem dialog og udvikling. Denne etos har styret deres samarbejde med Odico om omdannelsen af Portland Towers-området i København. Odico fik til opgave at tilføre kreativitet og legesyge til et ellers tomt område og fremstillede 160 m2 EPS-elementer til støbning af syv forskellige figurer. I tæt samarbejde med kunden blev der udviklet en unik overfladebehandlingsløsning, som opfyldte deres specifikke krav. Dette harmoniske partnerskab mellem Playscapes' innovative vision og Odicos præcisionsteknik resulterede i en levende og interaktiv urban oase, hvor folk i alle aldre kan engagere sig, lære og vokse.

Design: Sleth Architects A/S. Image credits: © Peter Sørensen

playful landscape with big rocks

Keypoints

Udfordringer løst

Kompleksitet ved transformation af byggepladser
Integration af brugerdefineret design
Kunstnerisk designintegration

Værdiskabende faktorer

Interaktivt engagement i byen
Levende samlingssted for lokalsamfundet
Unik, legende æstetik

Galleri

Lignende cases

Munck Forsyningsledninger
Da Munck fik til opgave at brolægge 6600 m² med unikke fliser, stødte de på en uventet udfordring - 32 timers skæring af fliser. Se, hvordan Odicos Cut'n Move-robotløsning forvandlede denne udfordring til en produktivitetstriumf og samtidig forbedrede sikkerheden på arbejdspladsen og medarbejdertilfredsheden.
Wellmate
I samarbejde med Arkil A/S og Aarhus Vand A/S har Odico lanceret Well Mate, deres i Sculptor-baserede applikation. Dette innovative værktøj muliggør online konfiguration og bestilling af betonbrøndforme, der er problemfrit integreret med Odicos robotproduktion. Samarbejdet er i tråd med Arkil A/S' dedikation til innovation, bæredygtighed, revolutionering af traditionel støbning på stedet, reduktion af byggetiden og mindskelse af trafikforstyrrelser.
Fjordenhus
I 2013 blev frøene til et monumentalt projekt sået på Vejles havnefront, hvilket resulterede i det ikoniske Fjordenhus, Kirk Kapitals hovedkvarter, designet af Olafur Eliasson. Med sit komplicerede, ikke-lineære design bød byggeriet på formidable udfordringer. Odico spillede en afgørende rolle ved at fremstille 4500 kubikmeter EPS-støbeforme, der omhyggeligt blev skåret af robotter på vores værksted i Odense, og som bragte arkitektens og bygherrens drømme til harmonisk eksistens.
Sonnesgade
I hjertet af Aarhus, på Sonnesgade, har en storslået kontorbygning på 18.000 m2 sat nye standarder for, hvordan man blander æstetik med bylandskaber. I samarbejde med Odico blev den karakteristiske nordvestlige facade, der har et fascinerende marmorlignende revne-mønster, bragt til live. Odicos præcisionsfremstillede forme og en blanding af robotstyrede fræse- og trådskæringsteknikker forvandlede EPS-blokke til skræddersyede arkitektoniske vidundere.
London Science Museum
I december 2016 afslørede London Science Museum Winton Gallery of Mathematics, designet af Zaha Hadid Architects, med en mission om at afsløre matematikkens allestedsnærværelse i vores daglige liv. Odico spillede en afgørende rolle i dette projekt og samarbejdede med arkitekterne Paragon og Hicon A/S om at skabe 14 unikke bænke, der viser elegancen i Ultra-High Performance Concrete (UHPC).
Thallus
Thallus for White in the City, der blev afsløret under Milan Design Week den 4. maj 2017, var et innovativt samarbejde mellem Zaha Hadid Computation & Design Group (ZHA Code), Odico A/S og 3D-printfirmaet AI Build. Projektet flyttede grænserne for 3D-print ved at udforske hybride former for print på komplekse, buede overflader og opnå hidtil usete designmuligheder og produktionshastigheder.
Stereoform-slab
Den 19. september 2019 åbnede Chicago Biennale of Architecture dørene for tredje gang og markerede en milepæl inden for arkitektonisk innovation. Blandt højdepunkterne ved denne prestigefyldte begivenhed var afsløringen af "Stereoform Slab", en banebrydende bæredygtig løsning, der lovede at omforme byggebranchen. Dette innovative projekt, der er designet af det anerkendte amerikanske arkitektfirma Skidmore, Owings & Merrill LLP (SOM), signalerede et seismisk skift i den måde, man bygger højhuse på.
Acustic Tiles
I et banebrydende samarbejde med studio AREA, studio JHA, RealDania og Strøjer Tegl har Odico indledt en ny æra inden for murstensproduktion. Sammen har disse visionære partnere udnyttet robotteknologiens kraft til at løse et gammelt problem: dårlig akustik i mange rum og bygninger.