Teknologier

Nytænkning af arkitektoniske konstruktioner

Med Odicos banebrydende robotteknologier er det muligt at frigøre arkitektens kreative proces, og samtidig gør vi det også muligt for bygherrerne at udforme geometriske, komplekse visioner uden at gå på kompromis i forhold til tids- og omkostningseffektiviteten.

Vores teknologier skaber effektivitetsforbedringer op til 100 % i forhold til de eksisterende løsninger i byggebranchen.

FACTORY ON THE FLY

Mobil robotteknologi til byggepladsen

Factory On The Fly bringer robotter direkte til byggepladsen. Med vores Factory On The Fly koncept har vi pakket vores robotteknologi ned i transportabel enhed, der har samme størrelse som en standard 10 fods skibscontainer, hvilken du kan styre gennem standard iOS eller Android tablets. At bruge robotteknologi gennem Factory On The Fly er ligeså simpelt og nemt som at bruge en smartphone.   

Factory On The Fly kan konfigureres til at udføre et bredt område af forskellige fremstillingsopgaver. Robotten er modificérbar, så du kan udskifte værktøjer på og programmer, så den kan for eksempel gå fra at skære støbeforme af EPS med en glødetråd til at fræse i træ.

Ved at automatisere fremstillingen af specialfremstillet produkter med robothastighed sørger Factory On The Fly for besparelser på arbejdskrafttunge arbejdsprocesser.

 

Robotic Hot-wire Cutting

Som de første i verden har Odico udviklet en software til robotstyret glødetrådsskæring. Vores robotstyret glødetrådsskærer anvender en elekstrisk opvarmet tråd til at skære gennem EPS med det formål at skære forme til støbninger af glasfiber, beton og andre materialer. 

Med vores teknologi kan vi på få sekunder gå direkte fra en 3D-tegningsfil til en robotbevægelse, hvilket gør det muligt for os at producere komplekse og komplicerede geometriske former på en brøkdel af den tid og pris, der er forbundet med den nuværende teknologi som for eksempel udfræsning. 

De overskyende stykker af EPS kan genanvendes som et isoleringsprodukt eller nye EPS blokke, hvilket betyder at vi har en særdeles bæredygtig produktionscyklus. Du kan læse mere om vores bæredygtige tiltag her

Robotic Hot-blade Cutting

Ved at bruge en multi-robotcelle til at kontrollere et fleksibel, opvarmet blad styret af vores unikke software løsning, er vi i stand til at manipulere bladets form, når den skærer. Kort sagt, kan vi på denne måde opnå fri form, dobbeltbuet og kompleks geometri i et hurtigt tempo. 

Teknologien udviklede vi under kodenavnet BladeRunner i samarbejde med Danmarks Tekniske Universitet (DTU), Teknologisk Insititut, Confac A/S og 3XN arkitekterne/GXN Innovation.

 

Robotic Milling

Vores kapacitet omfatter et væld af avancerede, CAM-programmerings- og simuleringsværktøjer til højhastighedsfræsning på syv-akse robotter.

Den robotstyret fræser giver os mulighed for at reproducere ekstremt komplekse 3D-geometrier uberørt af de kendte grænser for standardportalfræsning. Robotten kan fremstille genstande op til 24 meter i et bredt udvalg af materiale herunder EPS, PUR, skummaterialer, træ og aluminium.

Vi er parate til at konsultere dig for at give en unik løsning til dit projekt, og vores teknologi gør det muligt selv for små mængder produktion.

 

Abrasive Wire Cutting

Med vores slibeteknologi bliver det muligt at ændre trådens sammensætning, således den kan rumme en lang række materialer som eksempelvis marmor og forskellige typer af skum. Dette muliggør højhastighedsproduktion af linjerede overfladegeometrier.

Vores softwareløsning er et vigtigt skridt frem mod øget effektivitet af fastforms materiale bearbejdning. 

 

Robotic Clay Cutting

Vores robotstyret lerafskærer er en slibende teknolgi, der blev udviklet til specifikt at fungere som et værktøj til teglstensproduktion. 

Med denne teknologi tilføjer vi moderne teknologi til et gammelt håndværk, hvilket giver os mulighed for at fremstille store mængder af unikke teglsten, som tilfører en kreativ frihed i produktionen.

Teknologien blev udviklet i samarbejde med Strøjer Tegl i Assens.

Coating Technologies

Vores specialiseret coatingteknologier har den ekstra fordel at give stabilitet og slagfasthed til EPS. 

Overfladebehandlinger kan påføres i en bred vifte af farver, og vi leverer teksturer, der ikke kun spænder fra poleret til grovkornet. Hos Odico tilbyder vi specialiserede løsninger med hensyn til overfladegreb, struktur og så videre. 

 

Software

Den software vi har baseret vores teknologi på repræsenterer en af de bedrifter, som vi er stoltest af hos Odico, fordi vi med denne formår at skubbe teknologibarren fremad.

Softwaren gør det muligt for os at konvertere 3D renderet geometrier til kordinerede robotbevægelser på et splitsekund. Dermed opnår man en fabrikationstid på omkring 100 gange hurtigere end de nuværende og ældre teknologiløsninger som CNC-cutting og CNC-milling.