NYHEDSDÆKNING

Opdag hvor vi gør forskel

2020

FRA VERDENSARKITEKTUR TIL EN TRAPPEBYGGENDE ROBOT

Midt i coronakrisen starter Odico op på EU-projektet SmartStair. Med projektet vil vi udvikle en innovativ robot, der laver støbeforme til trapper. Betontrapper er et af de mest komplicerede volumeprodukter i byggeriet og med Odicos revolutionerende robotteknologi, skærer vi de fire arbejdsdage, som en trappestøbeproces typisk tager ned til mindre end 30 minutter.

INFORMATION OM FABRICATE 2020

FABRICATE 2020 konferencen er på grund af Covid-19 pandemien blevet udskudt. Det er en beslutning, som vi hos Odico bakker op fuldt ud, og vi ser frem til at præsentere vores banebrydende robotteknologi til pionererne inden for arkitektur, byggeri og teknologi dette efterår i stedet. Selvom konferencen er udskudt, er bogen FABRICATE 2020 netop blevet udgivet, hvori Odico i samarbejde med Skidmore, Owings & Merrill præsenterer nye måder for priseffektiv fremstilling af smukke og Co2-besparende betonkonstruktioner.

FYNSKE ROBOTTER SKAL VÆRE CENTRUM FOR REGERINGENS NATIONALE ROBOTPLAN FOR GRØN OMSTILLING

Regeringen offentliggjorde i mandags, at fynske robotter får en central rolle i strategien for et mere bæredygtigt Danmark. Det er en rolle, som vi tager alvorligt, og i den nationale strategirapport omtales bl.a. Odico som en af de vigtige drivere i udviklingen af robotter frem mod en mere grøn og bæredygtig udvikling.

ODICO PÅ DANMARKS NATIONALE ROBOTSTRATEGI

Som en del af Danmarks nationale robotstrategi nævnes Odico som en virksomhed, der vil have central betydning i udviklingen af et mere bæredygtigt Danmark. Dette skyldes vores revolutionerende robotteknologi, som kan reducere mængden af beton i byggeriet - som dermed også reducerer udledningen af CO2.

ODICO PRÆSENTERER PÅ FABRICATE 2020

I samarbejde med Skidmore, Owings & Merrill har Odico skrevet en forskningsartikel, der er blevet optaget som én af de 16 ud af 245 projekter til FABRICATE 2020 konferencen, hvor der sættes fokus på digital fremstilling. For fjerde gang samles de absolut ledende virksomheder, uddannelser og forskningsinstitutioner til konferencen i London, og vi er utroligt stolte over at præsentere vores banebrydende teknologi til pionererne inden for arkitektur, byggeri og teknologi.

STEREOFORM SLAB BLIVER PRÆSENTERET PÅ DEN TYSKE HJEMMESIDE BAUNETZ WISSEN

Tysk artikel omhandlende Stereform Slab og robotteknologien bag det unikke projekt.

ODICO SPÅS TIL AT TRANSFORMERE BYGGEBRANCHEN I 2020

Odico er kommet på Silicon canals' liste over europæiske robotvirksomheder, der vil transformere byggeindustrien i 2020.

KURVER OG NEDBRINGELSE AF CO2-UDSLIP EKSISTERER SIDE OM SIDE

Artikel omhandlende Stereoform Slab og Odicos samarbejde med amerikanske Skidmore, Owings and Merrill. Artiklen beskriver bl.a., hvordan Odicos banebrydende robotteknologi var en central det af konstruktionsprocessen.

ROBOTTER PÅ ARBJEDE - VI VIL REVOLUTIONERE BYGGESEKTOREN MED ROBTOTTER

Det online medie Techst har bragt en interessant artikel, hvor Odicos tekniske direktør, Asbjørn Søndergaard, fortæller om vores om vores historie, visioner, revolutionerende teknologier og store projekter.

OPUS DUBAI: EN AF DE MEST INDFLYDELSESRIGE BYGNINGER I 2020

Som en start på det nye årti har CNN udformet en liste over de mest indflydelsesrige bygninger i 2020 - og blandt andre ikoniske bygninger nævnes Opus Dubai, der er kendetegnet ved sin unikke glasfacade, som bl.a. blev konstrueret gennem Odicos revolutionerende robotteknologi.

2019

MILLIONER TIL FYNSKE ROBOTTER

Odico har modtaget støtte fra EU på op til 7.1 mio. kr. til at videreudvikle på projektet "SmartStair - Robotic Production of EPS Formwork for cost-effective Concrete Stairs". De 7,1 millioner skal nu udgøre fundament for at flytte teknologien fra udvikling og test ud på markedet og ud på byggepladserne, så Odicos robotforme kan give liv til mange nye trappekonstruktioner.

ROBOTTEN KAN BLIVE MEDARBEJDERENS BEDSTE VEN

"Mindre nedslidning og øget produktivitet er blandt gevinsterne ved robotter, der ikke overflødiggør sin menneskelige makker, men ændrer jobbeskrivelsen." Sådan skriver Dagens Byggeri i en artikel, der handler om robotternes mange gevinster på byggepladsen. Artiklen er et resultat af Dansk Byggeindustris robotdag, hvor Odico deltog som medarrangør.

DE VIL GENOPLIVE ET 100 ÅR GAMMELT HÅNDVÆRK OG FORANDRE EN HEL INDUSTRI

Finans har bragt et spændende interview med Odicos administrerende direktør, Anders Bundsgaard og tekniske direktør Asbjørn Søndergaard. Artiklen er kun for abonnenter.

BJARKE INGELS OG ODICO VIL KONSTRUERE TINGENE PÅ EN HELT NY MÅDE

Finans har skrevet en artikel om Odico og Bjarke Ingels' samarbejde og ambitioner om at revolutionere byggebranchen ved hjælp af robotteknologi: "Der er et enormt potentiale i teknologien. Både fra den kunstneriske, økonomiske og bæredygtige side", udtaler Bjarke Ingels til Finans.

BIG INDGÅR SAMARBEJDE MED ODICO OM AT BRUGE ROBOTTER I TRÆBYGGERI

Politiken Byrum har skrevet en artikel omhandlende Odicos samarbejde med BIG og beskriver, hvordan vi sammen vil udvikle en ny robotteknologi, der skal gentænke træbyggeriet.

BANEBRYDENDE: FYNSK ROBOTFIRMA ÅBNER SAMARBEJDE MED DANSK STJERNEARKITEKT

Odico har indgået banebrydende samarbejde med stjernearkitekten Bjarke Ingels, hvor målet er at revolutionere byggebranchen ved at få flere robotter og mere træ ind i byggeriet. Vi har i den forbindelse haft fint besøg af TV 2 Fyn, som har lavet et nyhedsindslag og en artikel om samarbejdet.

BJARKE INGELS DRØMMER OM ROBOTTER OG SIGTER EFTER MÅNEN

I et interview med Finans fortæller Bjarke Ingels om sine drømme og projekter - og herunder sit samarbejde med Odico. Automatiseringen og digitaliseringen kan skabe enorm gevinst for byggeindustrien, og gennem samarbejdet åbnes der op for nye løsninger, der er holdbare, bæredygtige, smukke og elegante.

ROBOTFIRMA RÆKKER OVER ATLANTEN

Fyens Stiftstidende har skrevet en flot artikel om Odicos samarbejde med den amerikanske arkitektgigant, Skidmore, Owings & Merrill (SOM), hvor vi udviklede en ny, grønnere og billigere metode til at bygge skyskrabere.

VORES MEDARBEJDERE ER VIGTIGERE END ROBOTTERNE

Selvom vi hos Odico er kendt for vores banebrydende robotteknologi, er vores medarbejdere det vigtigste i virksomheden: "Medarbejderne her i virksomheden er vigtigere end robotterne og den software, vi udvikler. Jeg respekterer alle mine medarbejdere meget højt, og jeg forlanger, at selv de klogeste inde på kontoret respekterer dem, der kører trucken eller borer hullerne. Og omvendt", udtaler Odicos adm. direktør, Anders Bundsgaard til det digitale nyhedsmedie OTOWN.

SKIDMORE, OWINGS & MERILL ILLUSTRERER DET BÆREDYGTIGE POTENTIALE I ANVENDELSEN AF ROBOTTER

Det amerikanske nyhedsmagasin, The Architect's Newspaper, har bragt en flot artikel omhandlende Stereoform Slab og det kæmpe potentiale, som etagedækket illustrerer. I artiklen citeres Odicos tekniske direktør, Asbjørn Søndergaard, og han beskriver bl.a., hvordan det gennem Odicos robotteknologi er muligt at realisere avancerede og smukke former - og samtidigt er teknologien materialebesparende grundet en mere intelligent brug af materialer.

SKIDMORDE, OWINGS & MERILL ANVENDER ROBOTTEKNOLOGI I KONSTRUKTIONEN AF STEREFORM SLAB

Fin artikel i verdens mest populære og inflydelsesrige arkitektur og designmagasin omhandlede konstruktionen af Stereoform Slab.

ODICO SAMARBEJDER MED EN AF VERDENS STØRSTE TEGNESTUER

Odico samarbejder med en af verdens største tegnestuer, Amerikanske Skidmore, Owings & Merill, om at reducere CO2 i skyskraberbyggeri: "Det er ikke hvem som helst, der er hoppet i kanen med os", udtaler Odicos Adm. direktør, Anders Bundsgaard. Læs mere om samarbejdet, og hvordan CO2-uslippet mindskes med innovativ robotteknologi i Børsens artikel.

STEREOFORM SLAB PÅ ARCHDAILYS TOP 5 OVER MUST-SEES PÅ CHICAGO BIENNALEN

Chicago Arkitektur Biennale åbnede for tredje gang dørene i starten af september med en lang række nye udstillinger og installationer i byens gader. I den forbindelse har ArchDaily udformet en top 5 liste over must-sees, og på denne liste har Stereoform Slab fået en fornem plads.

STEREOFORM SLAB: ET ETAGEDÆK OPFØRT TIL CHICAGO BIENNALE FOR ARKITEKTUR

Tegnestuen Skidmore, Owings & Merill har designet et etagedæk til Chicago Biennale for arkitektur. Etagedækket, Stereoform Slab, er en protoype af et fremtidig byggesystem der er muliggjort gennem Odicos revolutionerende robotteknologi.

ODICOS TEKNISKE DIREKTØR HOLDER FORELÆSNING VED DAU-KONFERENCE

Torsdag d. 19. september var Odicos tekniske direktør, Asbjørn Søndergaard, inviteret til DAU-konferencen med titlen Robotterne kommer. Her holdte han en spændende forelæsning med indlægget 3 reasons robots will revolutionize construction. Robotter i byggebranchen er fremtiden, også selvom konstateringen udfordrer den vanetænkning, der dominerer denne konservative branche.

ODICOS ADM. DIREKTØR BRYDER MED FORMEN

Vores adm. direktør Anders Bundsgaard blev interviewet af Fyens Stiftstidende om, hvordan Odico går sine egne veje. Hos Odico har vi en vision om at bryde med de firkantede betonklodser i den ellers konservative byggebranche gennem introduktionen af robotteknologi.

MIT-STUDERENDE I PRAKTIK HOS ODICO

I 10 uger har vi haft besøg af amerikanske Jay Hesslink, der til dagligt studerer til ingeniør på MIT ved Boston. I de 10 uger har han været med til at udvikle på en app, der kan sikre at udskæringer med robotterne bliver lavet korrekt. Derudover har hans ophold været med til at skabe kontakt til et af de vigtigste robotområder i USA, og det har været en stor fornøjelse at have ham på holdet.

FIK 30 MILLIONER PÅ ROBOTAKTIER: KØBER IKONISK HAVNEBYGNING

Fin artikel fra Fyens Stiftidende omhandlende Odicos nye domicil, vores mange projekter og hvad fremtiden på Oslogade bringer.

ODICOS ROBOTTER UDSKÆRER KUNST TIL H.C. ANDERSEN FESTIVALS

Fyens Stiftstidende bragte i fredags denne fine artikel om Odicos projekt til H.C. Andersen Festivals - en kongestol til ODEON og papirklip på toppen af Arbejdernes Landsbank designet af kunsteren Sonia Brandes og skåret med vores robotteknologi. Opgaven blev løst af vores dygtige ingeniørstuderende, Frederikke og Mikkel, og i artiklen kan du læse mere om projektet og se de flotte resultater.

ODICO BYDER VELKOMMEN TIL ODICO INDIA

Vi har i dag fornøjelsen af, at kunne byde velkommen til fem nye kolleger, der alle er en del af vores nyoprettede udviklingsteam Odico India i Bangalore. Teamet består af Ananya Dwivedi, Nandini Bandyopadhyay, Nishant Chandrashekhar, Sushil Sundaram og Priyanka Mahajan. Ananya kommer fra en stilling som softwareingeniør ved SpanIdea Systems Pvt. Ltd., og hun har en mastergrad fra JIIT. Nandini har en mastergrad fra Hyderabad Universitet, hvor hun har specialiseret sig i kunstig intelligens. Nishant kommer fra en stilling som projektassistent ved Applied Geometry and Mechanisms Lab (IISC), og han er uddannet maskiningeniør fra BITS. Sushil kommer fra en stilling som systemudvikler ved Eduvance Pvt. Ltd., og han er uddannet elektronikingeniør fra Mumbai Universitet. Priyanka er uddannet elektronikingeniør fra WBUT. Teamet kommer til at være en del af vores software team, og vi ser frem til det kommende samarbejde.

ODICO FLYTTER TIL NYT DOMICIL PÅ HAVNEN I ODENSE

Vi er vokset ud af vores nuværende rammer, og det er derfor med stor tilfredshed, at vi kan meddele, at Odico 1. juli 2019 flytter til nye faciliteter på havnen i Odense.

BESØG AF DELEGATION FRA SINGAPORE

Odico har haft fint besøg af en delegation fra Singapore, hvor vi illustrerede, hvordan vores robotteknologi vil revolutionere den globale byggebranche.

EFTER PRESTIGEBYGGERI: ROBOTOPFINDERE VIL REVOLUTIONERE BYGGEBRANCHEN

Vi har haft fint besøg af Fyens Stifttidende til en snak om Odico, robotteknologi, vores projekter og vores ambitioner, og det kom der denne interessante artikel ud af.

FJORDENHUS ER VORES SVENDESTYKKE

Kirk Kapitals hovedkvarter, Fjordenhus, tegnet af Olafur Eliasson og bygget af entreprenørvirksomheden Jorton, er ikke kun et nyt vartegn for Vejle - det er også Odicos svendestykke. 4500 kvadratmeter robotskåret flamingo blev leveret af Odico, hvilket gjorde det muligt at støbe det ikoniske Fjordenhus' indre i beton.

FORSKNINGSARTIKEL OM OPTICUT

Interessant forskningsartikel om Odicos projekt Opticut, som er publiceret i det engelske tidsskrift Construction Robotics. Opticut er verdens første topologioptimerede betonkonstruktion, der er fremstillet ved hjælp af robotdrevet trådskæring, og artiklen præsenterer den avancerede metode bag projektet.

ODICO DELTAGER I DEN ÅRLIGE KONFERENCE DI BYG 2019

Torsdag d. 11. april deltager Odico i Dansk Industris DI Byg konference 2019. Odico og en række andre virksomheder vil præsentere forskellige konkrete projekter, der har til formål at belyse, hvordan det er muligt at skabe en bedre forretning gennem digitale og teknologiske løsninger.

SONNESGADE ER NOMINERET TIL BÆREDYGTIG BETON PRISEN 2019

Erhvervshuset Sonnesgade 11, der huser arkitektvirksomheden SLETH, restauranten BETA og forlaget Systime, er med i løbet om at vinde Bæredygtig Beton Prisen 2019. Odico har været med til at sætte et unikt præg på bygningen med dens karakteristiske marmorlignende revnemønster.

FYNSKE ROBOTVIRKSOMHEDER: GAVE TIL FORSKNING GØR STOR GAVN HOS OS

Fyens Stiftstidende skriver i denne artikel om den store gave på 100 millioner kroner fra A.P. Møller Fonden, som Syddansk Universitet i Odense har fået til stedets robotforskning. Denne gave skaber også begejstring hos de fynske robotvirksomheder, fordi der sættes skub i robotforskningen. Odicos direktør, Anders Bundgaard, påpeger dog at det ikke er nok, at vi forsker i robotteknologi - vi skal også have tingene ud i virkeligheden.

ODICO I CIVIL ENGINEERING

Odicos tekniske direktør, Asbjørn Søndergaard, er blevet interviewet af det amerikanske magasin Civil Engineering, og det kom der en flot og spændende 2-siders artikel ud af. Artiklen kommer ind på Odicos robotteknologi, og hvordan denne er med til at innovere formarbejde med projekt Opticut som eksempel på dette.

ODICOS TEKNISKE DIREKTØR DELTAGER SOM KRITIKER VED ANERKENDT ARKITEKTSKOLE

Odicos tekniske direktør, Asbjørn Søndergaard, deltog som inviteret kritiker ved Architectural Association School of Architecture i London for skolens afgængere ved Design Research Laboratory. Skolen er en af verdens mest kendte arkitektskoler, og andre deltagende kritikere var Patrick Schumacher, Ross Lovegrove, Shajay Bhooshan og Theodore Spyropoulos. Afgangseksamen var meget interessant, og robotdreven fabrikation var blandt andet et tema for de studerende.

FORELÆSNING VED TU BRAUNSCHWEIG

Asbjørn Søndergaard, CTO og medstifter af Odico, er inviteret til at give en forelæsning på Institute of Structural Design på Technische Universität Braunschweig som en del af en forelæsningsrække om digitale værktøjer.

ROBOTLØSNINGER TIL BYGGEINDUSTRIEN

Det tyrkiske website Insaat Antiye, der skriver om alt der har med byggeri at gøre, har skrevet en artikel om robotløsninger til byggeindustrien.

2018

ROBOTTERNE ER HER

Der er kommet en spændende podcast ud af websitet Engineering Matters interview med Odicos Tekniske Direktør og en af stifterne Asbjørn Søndergaard. Han fortæller om tankerne bag Odico, og hvordan Kirk Kapital var en kæmpe udfordring, men samtidig gav efterspørgslen efter Odicos produkter et gigantisk boost. Projektet Opticut bliver også rundet, og der bliver talt om potentialet for gigantiske CO2 besparelser ved at topologioptimere. Podcasten er på engelsk, og det er cirka 14 minutter inde i podcasten, at interviewet med Asbjørn begynder.

ODICO-SALG ÅBNER MARKED: FØRSTE CONTAINER-ROBOT TIL BYGGEBRANCHEN

Fængende artikel i Fyens om alt fra børsnoteringen til salget af den første Factory-On-The-Fly. Administrerende direktør Anders Bundsgaard kommenterer også på udsving i kursen på Odico aktier og på holdingen til ny teknologi i byggebranchen.

FYNSKE ODICO LANDER FØRSTE ORDRE PÅ SIT ROBOTKONCEPT TIL BYGGEBRANCHEN: AKTIEN BRAGER FREM

Artikel i Børsen om markedets positive reaktion på nyheden om den første ordre på en Factory-On-The-Fly robotløsning.

FUTURE OF LIVING

Fire post-graduate studerende fra verdens førende arkitektskole, Architectural Association School of Architecture, London, samarbejdede med Odico i undersøgelsen af hvordan Factory-On-The-Fly teknologien kan flytte grænserne for fremtidens arkitektur. Resultatet ses i denne video.

DANSK KONSORTIUM AVANCERER MULIGHEDERNE FOR FORMARBEJDE

Førende Amerikansk online magasin omhandlende arkitektur og byggeri, The Architects Newspaper, bragte en artikel om Experiment R.

EXPERIMENT R I ARCHDAILY

ArchDaily, verdens mest læste site for arkitektur, har bragt denne artikel om det banebrydende samarbejde mellem Arkitektskolen Aarhus, Odico, Hi-Con A/S, AARHUS TECH, TU Delft, Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma A/S, Brunsgaard A/S, Stillads & Materieludlejning, Aarsleff og en række aktører fra den danske byggeindustri for fremstilling af avancerede konstruktioner gennem Odico's robotteknologi.

CIRCULAR CONSTRUCTION CHALLENGE

De seks finalister i innovationskonkurrence Circular Construction Challenge - Rethink Waste demonstrerer, hvordan vi i fremtiden kan genanvende affald som ressourcer til byggeriet.

CIRKULÆRE LØSNINGER ER FREMTIDEN

Odico er blevet udvalgt som én ud af seks finalister i Realdanias innovationskonkurrence Circular Construction Challenge - Rethink Waste.

HOLDET ER SAT

Vi har i dag fornøjelsen af at kunne meddele, at alle nøgleposter nu er besat. Meddelelsen følger efter en flyvende rekruttering, hvor Odico siden 1. august 2018 har fordoblet antallet af medarbejdere. Med bestyrelsesformand Jens Munch-Hansens ord har vi et dream team af de bedste internationale talenter, og vi ser frem til at fortsætte den stormende udvikling.

ERIK PETERSEN BLIVER INNOVATIONSCHEF I ODICO

Erik Petersen er tidligere teknisk chef i Dan Robotics med mere end 31 års ledende erfaring i avanceret robotik. Erik har igennem sin karriere været ansvarlig for opbygningen af mere end 400 robotinstallationer. Vi byder Erik hjerteligt velkommen og ser frem til det kommende samarbejde.

ODICO UDVALGT SOM FINALIST I CIRCULAR CONSTRUCTION CHALLENGE

Vi har fornøjelsen at meddele, at Odico er udvalgt som finalist i RealDania og Dansk Design Centers call for genanvendelse af byggeaffald. Odico's forslag indebærer brug af robotter til produktion af nye byggesten fra flamingo-affald og kalk. Der kæmpes nu om 1. mio. kr. i støtte til udvikling af idéen, som afgøres 1. februar 2018.

LARS ELLYT TILTRÆDER SOM SALGSCHEF VED ODICO

Vi har i dag fornøjelsen af at byde Lars Ellyt velkommen som salgschef for Odico. Lars tiltræder fra en stilling som After Market Manager - Winddivision World Wide ved Svendborg Brakes A/S. Vi ser frem til at bringe Odico fremad med Lars' mangeårige erfaring med ledelse og gennemførelse af industrielle salgsprocesser.

EFTER FYNSK BØRS-SUCCES: ODICO SÆTTER FART PÅ UDVIKLINGEN

Thomas Bach-Laursen fra Fyens har interviewet Odicos Administrerende direktør Anders Bundsgaard om den spændende tid efter børsnoteringen, som har blandt andet har handlet om at sammensætte det stærke hold, der skal videreudvikle Factory-On-The-Fly. Der bliver også talt om resultatet af årsregnskabet og fremtidudsigterne.

ODICO'S FACTORY-ON-THE-FLY ER ET POP-UP ROBOTKONCEPT TIL BYGGEPLADSER

Verdens førende online magasin for arkiektur og design, Deezen, fik interesse i Odico's mobile robotløsning og har skrevet en fin artikel om denne.

MOBIL ROBOTLØSNING TIL BYGGEPLADSER

Bjarkel Ingels Group eksperimenterer med en mobil robot platform med skæreværktøjer, der kan bruges til at modellere og skære forme på en byggeplads, og denne platform er Odico's Factory-On-The-Fly,

DANSK FIRMA LANCERER FACTORY-ON-THE-FLY ROBOTSYSTEM FOR BYGGEPLADSER

Engelsk artikel der omhandler Odicos Factory-On-The-Fly koncept.

CHRISTIAN HENRIKSEN TILTRÆDER SOM PRODUKTIONSCHEF

Christian Henriksen kommer fremadrettet til at drive Odico's robotproduktion af støbeforme byggeindustrien som produktionschef. Christian tiltræder fra en tidligere stilling som logistikchef hos betonproducenten Contiga-Tinglev. Christian er uddannet civilingeniør i produktionsteknologi fra Aalborg Universitet ovenpå en mangeårig stilling som smed ved Lindøværftet. Vi ser hans udsædvanlige kombination af hands-on erfaring og akademisk know-how som et perfekt match for Odico og ser frem til at arbejde sammen med ham i den kommende tid.

DORTE JENSEN TILTRÆDER SOM ØKONOMICHEF

Vi har i dag fornøjelsen af at kunne meddele at Dorte Jensen tiltræder som ny økonomichef for Odico. Dorte har 23 års erfaring som økonomichef for en række virksomheder og foreninger og tiltræder fra en stilling som økonomi- og administrationschef i Diabetesforeningen. Dorte afløser Lars Christiansen, der forsætter som mentor og medlem i bestyrelsen for Odico.

NARENDRA NEYTHALAT TILTRÆDER SOM CHEFUDVIKLER

Vi har i dag fornøjelsen at kunne meddele, at Narendrakrishnan Neythalath tiltræder som chefudvikler ved Odico, hvor han tager ansvaret for den daglige ledelse af Odico's softwareteam under CTO Asbjørn Søndergaard. Narendra er uddannet i datalogi og mekatronik fra universiteterne i Calicut, Indien og Kärtnen, Østrig. Han kommer fra en stilling som Senior Roboticist ved Tiesto Robotics i Singapore, hvor han har ledt produktudviklingsarbejde i avanceret robotik.

DEN DANSKE ROBOTVIRKSOMHED ODICO AUTOMATISERER DET GLOBALE BYGGEMARKED

Vilhelm Carlström fra Business Insider Nordic har skrevet en virkelig god artikel om Odicos Factory-On-The-Fly, og det kæmpe potentiale der er for besparelser i byggeindustrien i forhold til både økonomi og tid. Han gennemgår et par af de projekter Odico og Zara Hadid arkitekterne samarbejder om, som ville have været nærmest umulige at realisere uden Odicos robotteknologi.

ODICO'S TEKNISKE DIREKTØR I TV 2 NYHEDERNE

TV 2 Nyhederne fik nys om åbningen af projektet Opticut og bragte følgende fine indslag med teknologidirektør Asbjørn Søndergaard og Hi-Con A/S i 22-nyhederne (kl. 22.15).

TEKNOLOGINØRD I FLYVENDE BØRSDEBUT: VIL EROBRE VERDENS BYGGEPLADSER MED ROBOTARME

Bag børsdebutanten Odico står Anders Bundsgaard, der med egne ord er teknologinørd og har skilt ting ad så længe, han kan huske. Nu vil han gøre industrirobotter langt mere tilgængelige. For teknologi skal kunne gøre en forskel for det enkelte menneske, mener han.

HER ER FREMTIDEN: ARMERET BETON I BLØDE FORMER

Experiment R/Opticut, som kan ses ved Marselisborg Lystbådehavn, er det synlige resultat af et samarbejde mellem blandt andre Odico, Aarhus Arkitekt skole og Hi-con. I denne interessante artikel fra Jyllands-Posten fortæller Odicos Tekniske Direktør Asbjørn Søndergaard om de banebrydende tanker der ligger bag.

NY METODE FLYTTER GRÆNSER FOR MULIGHEDERNE MED BETON

Dagens Byggeri skriver om Opticut i Århus og de fantastiske muligheder, som brugen af støbeforme skåret af robotter åbner op for. Det er både i form af store økonomiske- og miljømæssige besparelser, men også arkitektonisk nytænkning.

ODICO I MILLIONÆRKLUBBEN

Administrerende direktør i Odico Anders Bundsgaard tog en spændende snak om børsnoteringen med Pernille Enggaard fra Millionærklubben på Radio24syv. De nåede rundt om emner som at rejse kapital på Nasdaq First North kontra investorer, Factory-On-The-Fly, og hvad fremtiden bringer for Odico.

FLYMEKANIKEREN GIK OVER I BETON

En spændende snak med direktør for Odico Anders Bundsgaard om hvordan det hele startede, iværksætteri og hvad pengene fra børsnoteringen skal bruges til.

BØRSKANDIDAT STÅR BAG LEGO-ARVINGERS NYE HOVEDKONTOR

Lørdag d. 9. Juni blev Olafur Eliassons imponerende hovedsæde for Kirk Kapital, nanvgivet Fjordenhus indviet med offentligheden. Foruden at være Olafur Eliassons første fulde bygningsdesign, repræsenterer huset også et internationalt gennembrud i robotteknologi som den første bygning realiseret vha. glødetrådsdrevet robotskæring.

VI KAN SPARE CO2 VED AT SÆTTE FORMEN FRI

Blandt de mange potentialer i anvendelse af Odico's robotteknkologi, er pris-effektiv fremstilling af avancerede støbeforme, som kan spare store mængder CO2 på verdensplan ved at sætte optimerede konstruktionsdesigns indenfor økonomisk rækkevidde for almindelige applikationer som broer, parkeringsanlæg og infrastruktur

FYNSKE ROBOTTER PÅ BØRSEN FOR AT GRIBE MILLIARDMARKED

Kasper Pilemand, partner i tegnestuen Dorte Mandrup arkitekterne, udtaler sig om de muligheder robotteknologien giver for spændende arkitektur. Også Sektionsdirektør i NCC Hans Blinkilde som ser store gevinster i fremtiden, ved at bruge robotter i byggesektoren.

FYNSK ROBOTVIRKSOMHED GÅR PÅ BØRSEN FOR AT FORFØLGE SINE FIRST MOVER POSITION - SÅ MEGET KOSTER AKTIEN

Børsen Play lagde vejen forbi Odico til en spændende snak med CEO Anders Bundsgaard om børsnoteringen og hvad kapitalen skal bruges til. De nåede rundt om vigtige emner som Factory-On-The-Fly, anvendelse af robotteknologi i byggebranchen og fremtidsplanerne for Odico.

INTERVIEW MED DORTE MANDRUP OM ODICO OG INSTALLATIONEN I VENEDIG

Vi frigiver idag vores video af Creative Republic med interview af den anerkendte arkitekt, Dorte Mandrup, om tilblivelsen af hendes 'CONDITIONS' installation for Venedigbiennalen 2018.

OLAFUR ELIASSONS FJORDENHUS

Kirk Kapitals hovedkvarter, Fjordenhus, er beskrevet i et af verdens førende online magasin indenfor arkitektur og design. Artiklen er spækket med informationer, som beskriver detaljerne i byggeriet. Odico leverede 4200 m2 robotfremstillede støbeforme til fremstilling af byggeriets markante åbninger. Fjordenhus er dermed den første bygning i verden, hvor robotdrevet glødetrådsskæring er anvendt til at fremstille en bærende konstruktion og repræsenterer således en international milepæl for robotter i byggeri.

MOBIL ROBOT BRINGER SPECIALFREMSTILLINGTEKNOLOGI TIL BYGGEPLADSEN

Artiklen, som er skrevet af det Storbritanniske magasin RIBA Journal, fortæller blandt andet om Odicos Factory-On-The-Fly og om Bjarke Ingels Groups (BIG) afprøvning af teknologien.

ODICO UDSTILLER MED ABB OG DEN SCHWEIZISKE AMBASSADE I DANMARK

I et initiativ der udsprang af en samtale med den schweiziske ambassadør i Danmark, Benedikt Wechsler, Odico's adm. direktør Anders Bundsgaard og ABB's Steffen Enemark, etablerede vi en fælles lynudstilling på de danske designmuseum med ABB's toarmede Yumi robot og en skulpturel base skåret med vores robotter.

B1M VISER ODICO SOM FRONTLØBER I ARKITEKTONISK ROBOTIK

B1M – verdens førende videokanal for byggeteknologi – fridag idag en fin video, der opsummerer det internationale øjebliksbillede på scenen for robotter i byggeri. Odico fremhæves som et ledende eksempel.

MARBLE-OUS ROBOTS

Adm. Direktør I Odico, Anders Bundsgaard, blev interviewet af Mayday Magazine om hvordan nye teknologier kan hjælpe med at mindske ressourcespild og skabe en mere bæredygtig produktion (engelsk artikel)

INSTALLATION AF DORTE MANDRUP ÅBNER I VENEDIG

Det er med fornøjelse at vi idag annoncerer åbningen af ‘CONDITIONS’ installationen af Dorte Mandrup Arkitekter på Venedig Biennalen for Arkitektur. Dorte Mandrup er den første danske arkitekt som er udtaget som udstiller på hovedudstillingen. Odico robotproducerede og installerede det 200m2 store værk.

BIG U: HUMANHATTAN 2050 AF BJARKE INGELS ÅBNER I VENEDIG

Vi har i dag fornøjelsen af at annoncerer åbningen af udstillingen Big U: Humanhattan 2050 af Bjarke Ingels Group for Venedig Biennalen i arkitektur 2018, verdens mest prestigøse arkitekturbegivenhed. Odicos robotcelle med 2 robotter blev anvendt hos BIG i produktionen af den store konceptmodel, med afsæt i forskning af erhvervsPh.D ved Bjarke Ingels, Giulio Brugnaro.

OAFx KONFERENCE I ARKITEKTUR OG TEKNOLOGI

Asbjørn Søndergaard, medstifter og teknologidirektør for Odico, talte ved en konference arrangeret af Erhvervsakademiet Lillebælt om anvendelsen af ny teknologi i bygningsindustrien. Konferencen var en del af Odense Arkitekturfestival.

ODICOS ROBOTTER ARBEJDER VED BJARKE INGELS

Odico’s robotcelle med 2 robottter hjælper Bjarke Ingels Group med at producere en stor konceptmodel til Venedig Biennalen 2018. Se dem arbejde hårdt på sagen.

DENNE ROBOT BYGGER MÅSKE ZAHA HADID’S NÆSTE PROJEKT I KINA

Lushan folkeskole, det seneste projekt annonceret af den verdenskendte tegnestue Zaha Hadid Arkitekter I sidste uge, bliver måske bygget ved hjælp af robotter fra danske robotvirksomhed Odico Construction Robotics.

ROBOTSELSKAB FORTRØD: VIL ALLIGEVEL BØRSNOTERES I DANMARK

Odico vil børsnoteres ved Nasdaq First North i København i stedet for Sverige som hidtil planlagt. Sidste efterår offentliggjorde Odico planer om en notering i Sverige, hvorefter adm. Direktør Anders Bundsgaard blev kontaktet af danske repræsentanter, og er nu overbevist om, at Odico vil kunne rejse kapital i Danmark. I tillæg har tidligere koncerndirektør i TDC, Jens Munch Hansen, investeret i Odico og er nu bestyrelsesformand.

ZAHA HADID ARKITEKTER PLANLÆGGER ROBOTFREMSTILLET FOLKESKOLE I

Den verdensberømte tegnestue, Zaha Hadid Architects (ZHA), har offentliggjort planer for en 120-elever stor folkeskole i Jinagxi-provinsen i Kina med et netværk af tønde- og parabolhvælvinger, som delvist skal produceres med robotdrevet glødetrådsskæring.

ZAHA HADID ARKITEKTER PLANLÆGGER AT BYGGE EN SKOLE I KINA MED ROBOTFREMSTILLING

Tegnet af den verdensberømte tegnestue Zaha Hadid Architects, vil ‘Lushan folkeskole’ udgøre en uddannelsesinstitution for 120 børn, placeret 160 km nordvest for Nanchang, hovedstanden i den kinesiske Jiangxi-provins.

ZAHA HADID ARKITEKTER: EN ROBOT VIL HJÆLPE MED AT BYGGE HVÆLVINGERNE I LUSHAN FOLKESKOLE

Den verdenskendte tegnestue, Zaha Hadid Architects, har netop afsløret et forslag for Lushan Folkeskole – et læringscenter for 120 børn fra 12 lokale landsbyer i afsidesliggende landdistrikt i Jiangxiprovinsen, Kina.

ZAHA HADID ARKITEKTER TEGNER EN TØNDEHVÆVLET SKOLE CAMPUS I KINESISK LANDDISTRIK

Den internationale tegnestue, Zaha Hadid Arkitekter, som er kendt for deres organiske bygningsformer, har afsløret deres forslag til Lushan Folkeskole, en uddannelsescampus som vil rumme 120 børn fra 12 landsbyer i landområdet af Jiangxiprovinsen i Kina. Skolen skal bygges af industrielle glødetrådsskæringsrobotter.

BJARKE INGELS GROUP TESTER ODIDCO ROBOTCELLE

Bjarke Ingels Group tester Odico’s duale robotcelle i en serie af nylige eksperimenter. Eksperimenterne, som udføres af erhvervs-Ph.D Giulio Brugnaro under det store, EU-finansierede forskningsprojekt, Innochain, involverer maskinlæring i kobling med Odico’s robotter til at efterligne en snedkers håndelæg med en mejsel.

DANSK STJERNEARKITEKT UDVALGT TIL VENEDIG BIENNALEN

Det er med glæde at vi i dag kan annoncere at Dorte Mandrup Arkitekter har valgt Odico som producent for en 200m2 installation ved Venedig Biennalen 2018. Dette er første gang en dansk arkitekt er udvalgt til at udstille på Biennalens kuraterede hovedudstilling, verdens mest prestigøse arkitekturbegivenhed. Odico ser frem til at hjælpe Dorte Mandrup med at gøre hendes vision til virkelighed ved hjælp af robotter.

JENS MUNCH-HANSEN SLUTTER SIG TIL ODICO

Det er os en glæde i dag at kunne præsentere Jens Munch-Hansen som ny bestyrelsesformand. Jens Munch-Hansen, en højt anerkendt topprofil i dansk erhvervsliv, er tidligere koncernchef for TDC og adm. Direktør for IBM Nordic. Velkommen Jens!

ODICOS ROBOTTER ANKOMMER VED BJARKE INGELS GROUP

Det er med fornøjelse, at vi i dag kan annoncere et samarbjede med Bjarke Ingels Group og ABB Robotics til at fremme udforskningen af potentialet i arkitektonisk robotproduktion. I samarbejdet leverer Odico en dual robotcelle til BIG’s hovedkvarter i København, som skal anvendes i Bjarke Ingels innovationsafdeling, BIG Ideas. Samarbejdet bliver hermed en del af det store, EU-finansierede forskningsprojekt, Innochain.

HVIDOVRE STRANDPARK NOMINERET TIL PRIS

Odico ønsker tillykke til Vega Landskab og Karin Lorentzen for normineringen til en Store Arne, en pris der uddeles af dansk arkitektforbund. Betonelementerne til Hvidovre Strandpark-projektet er fremstillet ved hjælp af robotproducerede støbeforme fra Odico. Deres elegante, organiske former er inspireret af hvidkål.

2017

MED ROBOTTER ER ALT MULIGT

I ABB's kundeblad kan man se resultatet af et samarbejde med nogle kreative teatermalere. Læs mere om samarbejdet her.

FACTORY-ON-THE-FLY I FYENS STIFTSTIDENDE

Med Factory-on-the-Fly gør Odico det muligt at sende robotter ud til hvilken som helst byggeplads i verden. Læs mere om projektet i artiklen.

ODICO VAR FOR TIDLIGT UDE

Odico møder grundet sin størrelse udfordringer, når det gælder investorjagten: "Men det gør ikke investordagen til en dårlig idé, mener direktøren. Tværtimod. For Anders Bundsgaard er ikke i tvivl om, at investordagene kunne have hjulpet Odico på det niveau, hvor virksomheden var for fem år siden." skriver Fyens.

MOBILE ROBOTTER VENDER OP OG NED PÅ BYGNINGSINDUSTRIEN

Automation af byggebranchen var tidligere en primært teoretisk tanke på arkitekturskolerne. Odicos mobile robotløsninger Factory-on-the-Fly og Factory-in-a-Box flytter fremskridt ud til byggepladser. ”Vi krydser kløften mellem masseproduktion og byggebranchen”, siger grundlægger og administrerende direktør Anders Bundsgaard.

KAPITALTØRKE SENDER ROBOTHÅB TIL SVERIGE

Selvom markedspotentialet når milliarder, oplever robotkometen Odico afvisning fra danske investorer og Vækstfonden. Virksomheden er nu på flugt til Sverige for at starte en revolution inden for byggebranchen. Foto af Maria Fonfara.

FLYMEKANIKER FODRER ROBOTTER

Odico er stadig en lille virksomhed med blot 12 ansatte og 12 ABB-robotter, og direktør Anders Bundsgaard står gerne selv og fodrer robotterne med skumklodser, som skal skæres til støbeforme til byggepladserne.

ODICO PRODUCERER ORGANISK BETONKUNST TIL STRANDPARK

I de sidste fem år har der været et samarbejde mellem Odico, Aarhus Cementvarefabrik og billedhugger Karin Lorentzen, som har gået ud på at udforske nye måder at forme beton. Som et resultat skabte Karin Lorentzen og Vega Landskab en lav mur mellem sandet og græsset ved Hvidovre Strand. Karin brugte et tværsnit af en hvidkål som inspiration til de organiske kurver.

ODICOS BØRSNORTERING SKABER OPMÆRKSOMHED PÅ SVENSK AKTIEFORUM

Nyheden om den planlagte børsnotering af Odico har skabt en betydelig medieinteresse de sidste dage, og vi er glade for at rapportere, at Odico nu topper listen over mest sete historier på det populære svenske aktieforum nyemissioner.se.

DEN FYNSKE ROBOTVIRKSOMHED ODICO HAR IGANGSAT SVENSK BØRSNOTERING

Potentialet for digitalisering og automatisering i byggeindustrien er stort, og Odico udvikler de robotteknologiske værktøjer, der er nødvendige for at realisere dette potentiale globalt. Vi forbereder derfor en børsnotering i 1. kvartal 2018.

FUNEN-BASED START-UP STEAMING AHEAD

Odense-based Odico will conduct an Initial Public Offering on the Swedish stock exchange early 2018. The target is to raise funding to reach construction sites with it's robot technology world wide. Article in Fyens Stiftstidende in Danish.

DANISH TECH COMPANY PLANNING IPO ON AKTIETORGET

Danish tech-company Odico have chosen Sedermera Fondskommission as financial consultants for their IPO at the Swedish stock-exchange, Aktietorget. Article in Swedish in VA Finans

ROBOTS ARE TAKING OVER THE CONSTRUCTION SITE

ELFOKUS.DK features Odico in an article on how our groundbreaking technology changes production of complex geometries. Fast and inexpensively our Factory-on-the-Fly converts 3D printing into concrete elements. Article in Danish.

FUNEN-BASED ROBOT COMPANY TO ENTER SWEDISH STOCKMARKET

On October 13 at 10:41 the news was out at business.dk that worldwide aiming Odico is entering the Swedish stockmarket AktieTorget.

ODICO TO INITIATE IPO

We are delighted to announce that Odico Aps. have entered an agreement with financial consulting firm Sedermera Fondskommision to initiate an IPO on the Swedish stock exchange. Through the IPO, Odico expects to raise SEK 20 million for development of the mobile robotic manufacturing platform concept, Factory On The Fly, which enable robotic production on construction sites world wide. Click for Danish press release.

DANISH ROBOT COMPANY PLANNING SWEDISH IPO

Danish tech-company Odico have chosen Sedermera Fondskommission as financial consultants for their IPO at the Swedish stock-exchange, Aktietorget. Article in Swedish in Svenska Dagbladet Näringsliv Börs section.

ODICO FEATURED IN CONTRUCTING ARCHITECTS' TRADE MAGAZINE

The Danish association of Constructing Architects features Odico and the many advantages of robotics in construction: Faster, cheaper, job creating, improvement of physical working conditions. Article in Danish.

ODICO TO SPEAK AT CONFERENCE

On November 21 CEO Anders Bundsgaard will present "Automation as Part of the Design/Production Process" at the two day conference in Copenhagen on intelligent construction and also be present on Nov 22. Among conference partners are The Danish Construction Association. More info in Danish.

ODICO EXHIBITS WITH ABB AT HI 2017

Odico is pleased to announce the opening of its exhibition stand at Herning Industrial Fair in a joint effort with ABB Denmark. HI 2017 is Scandinavia's leading industry fair, and Odico is delighted to show-case its new, mobile, 18-axis robotic manufacturing platform 3MC.

FABRICATE PUBLICATIONS ARE NOW ONLINE

Odico is pleased to announce that all 3 proceedings of the industry-leading, triennal Fabricate conference can now be downloaded online for free. Odico co-founders Asbjørn Søndergaard and Jelle Feringa have as an extra-ordinary exception been selected for publication and presentation at all 3 conferences in a highly competitive process against the leading talent in the architectural and construction industry

ODICO PRESENTS AT HIGH-TECH SUMMIT 2017

Odico is pleased to announce that co-founder and Chief Development Officer Asbjørn Søndergaard will be presenting today at the High-Tech Summit, Denmarks Leading event in technology innovation.

ODICO ENTERS SOFTWARE DEVELOPMENT AGREEMENT WITH AARHUS SCHOOL OF ARCHITECTURE

Odico is pleased to announce the initiation of a new partnership with Aarhus School of Architecture. Odico and Aarhus School of Architecture has reached an development agreement involving the use of Odico's software platform for robotic programming in teaching at research at AAA.

SCIENCE MUSEUM DESIGN RECEIVES RIBA AWARD

In December 2016, Odico produced 14 High Performance Concrete Benches for Zaha Hadid Architects for the Winton Gallery of Mathematics within Science Museum London. Today, we are delighted to announce that the gallery recieved the highly acclaimed RIBA 2017 award by Royal Institute of British Architects

KICKSTARTING ENTREPENEURSHIP

Upon kind invitation from Ledernes Hovedorganisation - the central union of Danish managers - CEO Anders Petersen will present Odico and participate in an expert panel with among others parliamentary candidate and member fo the city council of Odense, Claus Houden.

BUILDING GREEN

We're delighted to announce that Building Green - Denmarks leading industry fair on construction sustainability - have invited Odico CEO Anders Petersen to present Odico and join as part of a panel of leading experts to discuss the forming of Construction Industry 4.0

10 ROBOT COMPANIES MAKING A DIFFERENCE

Danish National Television compiled a list of 10 cool examples of Danish robot companies making a difference today, including robotic hot-wire cutting by Odico

ODICO FEATURED IN SOHU

Japanese E-zine decided to create an in-depth feature article with Odico's technology, including the ground-breaking Hot-Blade Cutting concept.

THE EMERGENCE OF CONSTRUCTION ROBOTICS

Dansk Byggeri and Dansk Beton organized an industry event to discuss latest developments in construction robotics. CEO Anders Petersen gave a keynote and invited event participants at a tour at Odico

ODICO PRESENTS GROUND-BREAKING CONCEPT AT SUSTAINABLE BUILD

To an audience of 100 leading experts and building professionals from the construction industry Odico presented for the first time a ground-breaking concept for integrated design, topology optimization and robot manufacturing of material saving concrete components. This concept enables savings of up to 70% of concrete, while creating radical new design possibilities.

ODICO UDVALGT SOM INNOVATØR VED SUSTAINABLE BUILD 2017

Odico er blevet udvalgt ud af mere end 40 danske og internatioanle start-ups som innovatør ved Sustainable Build 2017.

GAMMELT LER PÅ NYE MÅDER

I samarbejde med vores partner, Strøjer Tegl, har Odico udviklet en løsning til at skabe unikke robotfabrikerede teglsten. Teknisk Landsforbund fik interesse for løsningen, og skrev efterfølgende denne artikel.

FACTORY-ON-THE-FLY

Det er en stor dag i dag! Odico fremviste for første gang vores prototype af den transformative Factory-On-The-Fly ved Thinkers50 konferencen.

ODICO VED BYG 2020 KONFERENCEN

Odicos CEO, Anders Bundsgaard, præsenterede Odico ved Byg 2020 konferencen, hvor han beskrev den fremtidige udvikling i den danske og internationale byggebranche.

ROBOTTER PÅ BYGGEPLADSEN

Interessant artikel omhandlende robotter på byggepladsen.

3D PRINTED SCULPTURE ON ODICO'S FORMWORK

Today, we are delighted to announce the opening of Thallus White In the City - a 3D-printed sculpture designed by Zaha Hadid Architects. The sculpture was printed on robotically hot-wire cut EPS molds produced by Odico.

HOW AWESOME IS THAT?

Robotic milling is used in apx. 25% of Odico's production. Our guy Mads had last Wednesday some fun maxing out, and Creative Republic dropped by for beers and shootings...

ER DU KLAR TIL FREMTIDENS ROBOTULYKKER?

Er vores robotbaseret fremtid sikker? Dette undersøger F5 i denne artikel, hvor de interviewer et panel af danske eksperter, hvor Odicos adm. direktør, Anders Bundsgaard, kommer med sit perspektiv på emnet.

ODICO SKAL BYGGE ISHOTEL I SVERIGE

Artikel om Odicos revolutionerende robotteknologi, der vil revolutionere byggeindustrien. Odico har som de første i verden udviklet en teknologi, der kan skære is.

ODICO CO-FOUNDERS TO PRESENT AT FABRICATE 2017

Odico is delighted to announce that Odico Co-founders Asbjørn Søndergaard and Jelle Feringa have been selected as 1 of 16 presenters from a total of more than 240 project to present at the prestigous Fabricate 2017 event.

2016

ROSENDE ANMELDELSE AF THE GUARDIAN

Den førende britiske avis, The Guardian, besøgte det nyligt indviede Science Museum, Winton Gallery of Mathematics, tegnet af den verdensberømte tegnestue Zaha Hadid Architects. Anmelderens indtryk taler for sig selv.

SCIENCE MUSEUMS MATEMATIKGALLERI ÅBNER

Det er os en glæde at kunne annoncere åbningen af Zaha Hadids design for ’Winton Gallery of Mathematics’ ved Science Museum London. Det elegante design inkluderer 14 unikke bænke i højstyrkebeton, produceret af Odico.

ODICOS ROBOTTER BEFRIER ARKITEKTERNE

Robot produktionssoftware åbner for muligheden for den frie form for arkitekturen.

ODICO FORMWORK IN NY TIMES

Odico produced a number of robotically cut EPS setworks for Zaha Hadid's contribution Londons Fashion week, in the exhibition entitled " The Extraordinary Process" at the Maison Mai Non Gallery. New York Times covered the exhibition.

ODICO RECEIVES BEST PAPER AWARD AT AAG 2016

Odico is pleased to announce that its paper - Designing for Hot-Blade Cutting: Geometric Approaches for High-Speed Manufacturing of Doubly-Curved Architectural Surfaces - written jointly with the Technical University of Denmark and 3XN Architects received the Best Paper Award at the leading, biennal conference Advances in Architectural Geometry 2016 held in Zürich.

REVOLUTION AF TEGLPRODUKTION

På kun fire år har Odico skåret sig vej ind i byggeindustrien med deres robotløsninger som nu er på vej til at revolutionere den klassiske måde at producere tegl hos Strøjer Tegl i Assens. Gammelt håndværk og ny teknologi finder sammen for at skabe nye muligheder.

KIRK KAPITAL

Kirk Kapitals bygning i Vejle, designet af Olafur Eliasson, kunne kun realiseres ved hjælp af Odicos teknologi. Deres robot skæreteknologi har et stort potentiale som er uden sidestykke inden for branchen. Dækningen inkluderer et besøg på fabrikken af Frank Tobe fra The Robot Report.

ODICO UDEN GRÆNSER

Dækning af Odicos brug af industri bilrobotter i byggeindustrien. Odico er klar til at lave en ny verden af arkitektoniske muligheder.

ROBOTICS BUSINESS REVIEW

"Fordelene ved vores robotteknologi er tydelige. I dag er beton støbt i forme fremstillet af store mængder træ eller stål som tager lang tid at fremstille, og som ikke kan genbruges," Siger Anders Bundsgaard: "Når vi skærer formene i polystyren tager det virkeligt ingen tid. Vi kan skære enhver form virkeligt hurtigt, og til en lav pris, plus at det er en miljømæssig good løsning."

ODICO SETWORKS AT THE VENICE BIENNALE

Odico is delighted to announce the opening of the retrospective exhibition for Zaha Hadid, at the Palazzo Francetti, Venice, curated by Zaha Hadid Architects. Odico produced robotically cut foam podiums for the exhibition section of Zaha Hadid Computation and Design Group.

GENNEMBRUD FOR ROBOTFIRMA INDEN FOR BYGGERI

Formene til projektet vil blive skåret i polystyren, men vores teknologi dækker også andre materialer så som marmor og is.

FREMTIDENS BYGGEPLADS

Robotter har allerede revolutioniseret fremstillingsindustrien, og udviklingen af teknologi har gjort robotter billigere og mere alsidige. Odico har brugt fleksibiliteten af robotterne til at lave en teknik med varmetrådsskæring, som gør det muligt at lave polystyrenforme til beton. Dette vil revolutionere og rationalisere tilblivelsen af fri form arkitektur.

2015

SKOLEELEVER FIK ROBOTLEKTION

11 elever fra 4.a på Stige Skole fik robotterne helt tæt på, da undervisningen var flyttet hen til firmaet Odico, hvor direktør Anders Bundsgaard overtog undervisningen i nogle timer. Branchen skal spille med, hvis næste generation skal have den nødvendige viden om robotter, lyder det fra robotdirektøren.

FØRSTE MURSTENSVÆG LAVET OP AF 3D-SKABELON

På I. Vilhelm Werners plads i Odense står en nyligt rejst væg. Den buer og svajer i kontrast til bygningerne omkring den. Spændende artikel om første murstensvæg lavet op af 3D-skabelon.

UNCANNY VALLEY - ODICO I UNCUBE MAGAZINE

Lille artikel om Odico i Uncube Magazine.

MINISTER ROSER MURERLÆRLINGE FOR BRUG AF ODICOS TEKNOLOGI

Ministerbesøg og ros af lærlinge som bruger Odicos teknologi i deres afsluttende projekt.

NY 3D-TEKNOLOGI REVOLUTIONERER MURERFAGET

Ny metode til at skære unikke teglsten viser sin værdi i virkeligheden.

ROBOTTER LADER ARKITEKTERNE BYGGE

Teknisk chef hos Odico, Jelle Feringa, forklarer potentialet for robotter i byggeindustrien.

ROBOTTER SKABER NYE JOBS I ODENSE

Odensefirma, 1000 dages jubilæum, skaber nye jobs med deres byggeindustri robotteknologi løsninger.

ROBOTTERNE KOMMER

Robotter er klar til at overtage den danske byggesektor.

ODICO LAVER JENS GALSCHIØT STATUE TIL SPORTSGALLA

Skabelse af kunstnerens vision for galla til årets atlet.

ODICO SAMARBEJDER MED DEN BRITISKE KUNSTNER DAVIDE QUAYOLA

Odicos robotter sat i arbejde - skaber Michaelangelos værker.

2014

NYD UDSIGTEN

Odicos samarbejde med Playscapes om at skabe byrumsmiljø omkring Portland Towers i København.

ODENSE KOMMUNE - VERDENSLEDER INDEN FOR ROBOTTEKNOLOGI

Odense er enestående som en verdensleder inden for robotteknologi, hvor en gruppe af firmaer er dukket op inden for den seneste år - heriblandt Odico.

DEN GRIMME ÆLLING LIVE

Odico bidrager med en figur af den grimme ælling til H.C. Andersens børneparade.

BLADERUNNER

BladeRunner forskningsprojekt (avanceret geometri).

ODICO SAMARBEJDER MED FORSKERE

Odico samarbejder med forskere fra Aalborg Universitet omkring udviklingen af en sansevæg.

MGP STJERNEFABRIKATION

Odico laver dekorationer for Melodi Grand Prix.

2012

OSTEHØVL SKABER NYE MULIGHEDER I BYGGEBRANCHEN

Artikel om at innovativ robotløsning til byggeindustrien udvikles hos Odensebaserede Odico.

OSTEHØVL I AKTION

Odicos skæreteknologi vist frem i nyhederne.

ROBOTHØVL SPARER PENGE FOR BYGGEINDUSTRIEN

Odico står bag udviklingen af avanceret robot- og softwareløsning til byggeindustrien relateret til produktion.